Cum să elimini petele dificile?

05.10.2022

Cum să elimini petele dificile?

Nu doar hainele noastre se murdăresc, ci și suprafețele din casă, care nu sunt complet rezistente la murdarie și pete. Iată cum poți scăpa de petele persistente.

Cu toții ne confruntăm uneori cu câte o pată persistentă pe gresia de la duș, pe ceramică sau pe marmura din bucătărie care refuză să dispară, în ciuda frecării puternice cu săpun sau a ștergerii cu laveta. Fiecare suprafață are pete unice în funcție de natura utilizării sale și de caracteristicile naturale ale materialului din care este confecționată. Iată cum puteți păstra și curăța în mod corespunzător diferite suprafețe din casă.

Gresia din baie

Umiditatea și vaporii de apă se acumulează în baie, favorizând apariția petelor de mucegai. Cel mai eficient mod de a scăpa de mucegai este folosirea înălbitorului. Înălbitorul dezinfectează, distruge bacteriile și ciuperca. Uneori, mucegaiul se dezvoltă între îmbinările plăcilor de gresie, caz în care se recomandă curățarea zonei cu Sano Mildew Remover sau cu Sano Jet Bathroom, produse dezvoltate special pentru astfel de pete.

Petele de rugină sunt, de asemenea, destul de frecvente în băi. Rugina apare atunci când metalul este expus la apă și oxigen. Cum o curățați? Pulverizați Sano Anti Kalk, așteptați aproximativ zece minute și frecați bine. Dacă nu aveți Sano Anti Kalk, acoperiți pata cu sare și cu sucul de la o lămâie. Așteptați aproximativ o oră și frecați bine folosind o periuță de dinți.

Pereții

Pereții casei sunt și ei expuși la pete, mai ales în locurile unde prin atingerea mâinilor apar pete întunecate și, bineînțeles, la mâzgăleli, pete create de mobilier sau scaune și urme de pantofi.

Cel mai bun produs de curățare pentru pereți este Buretele Magic Sano Sushi, care îndepărtează aproape orice pată, chiar și cele care sunt extrem de vechi. În ceea ce privește petele proaspete, acestea se pot șterge cu un șervețel umed.

Iar dacă aveți un perete de ipsos, asigurați-vă că utilizați doar o lavetă umedă și, desigur, nu turnați apă peste tencuială pentru că aceasta poate provoca daune ireversibile.