Cum să curățați cuptorul, pas cu pas?

05.10.2022

Cum să curățați cuptorul, pas cu pas?

Grăsimi arse, resturi de mâncare și miros neplacut? Sunt semne că cuptorul are nevoie de o curățare riguroasă. Contrar a ceea ce se crede, curățarea cuptorului nu ar trebui să fie o sarcină foarte dificilă. Iată ce pași trebuie să urmăriți pentru curățarea eficientă a cuptorului, dar și un sfat pentru înlăturarea mirosului neplăcut:

Tratament preventiv - pentru a evita scurgerile și stingerea cuptorului în timpul utilizării, așezați o tavă pe fundul cuptorului pentru a colecta lichidele scurse sau alte resturi alimentare.

Tratament imediat – după gatit cuptorul s-a murdărit oricum? Nu așteptați, curățați-l imediat. Atunci când grăsimile se usucă și se fixează pe suprafața acestuia, este mai dificil de curățat.

Как очистить духовку от старого жира и нагара в домашних условиях

Cum să curățati cuptorul, pas cu pas?

1. Înmuierea petelor de grasime - pulverizați apă minerală peste petele de murdărie, așezați un vas rezistent termic, umplut cu apă în cuptor și porniți cuptorul la temperatură ridicată timp de 20 de minute. Aburul va înmuia murdăria și va ușura sarcina de curățare (dupa ce a fost oprit, lăsați cuptorul să se răcească. Nu curățati cuptorul când este încălzit pentru a preveni arsurile de piele).

2. Pe suprafețele foarte murdare, pulverizați Sano Forte Plus, produs special pentru îndepartarea grăsimilor la rece pentru cuptoare – pe murdaria extrem de dificilă. Utilizați manuși pentru a proteja mâinile în timpul procesului de curățare.

 

3. În garniturile de cauciuc, în jurul ușii cuptorului, uneori se acumulează fârâmituri și pete de ulei sau sosuri. Curățati aceste părți interne cu ajutorul unei lavete. În cazul petelor, frecați-le cu o periuță de dinți înmuiată într-o soluție compusă din: apă minerala, ½ ceașcă de oțet si ¾ ceașcă de apă. Nu pulverizați soluțiile speciale, degresante direct pe cauciuc/ plastic, deoarece acestea ar putea să le deterioreze.

4. Curățati tavile cuptorului cu ajutorul detergentului de vase Sano Spark sau a degresanților Sano Forte Plus. Pulverizați sau turnați o parte din substanță pe zonele pătate, asteptați aproximativ 15 minute, după care frecați ușor până când pata este eliminată.

5. Îndepărtați mirosurile neplacute din cuptor, în felul urmator: stoarceți 2 lămâi într-un bol  termorezistent și adăugati 2 căni de apă. Puneți și cojile de lamâie în vas și dați bolul la cuptor pentru 20 de minute la o temperatură ridicată. Mirosurile neplăcute vor dispărea!